Поп звездата и нейната платформа за България

NetNews

Българската партия Има такъв народ не проведе големи митинги, агитации или рекламни кампании. Групата нямаше реална програма, за която да се говори, но успя да спечели вота в България. Това се казва в коментар на Файненшъл Таймс.

Изданието анализира победителите на последните избори. Слави Трифонов се определя като твърда на вид поп звезда.

Неговата харизма осигури една четвърт от гласовете на последния вот, което го прави вероятната водеща фигура в следващото правителство на страната. Той се занимава с фолк жанр, известен като чалга.

Явно той иска да реализира антиполитическа форма на управление. Певецът обяви, че ще формира самостоятелно правителство, което намали шансовете за стабилна коалиция.

При липса на подкрепа за ново правителство са много възможни нови избори. Трифонов вече изключи всякаква коалиция с водещите партии.

Той изненадващо отрече и коалиция с протестните групи. Ясно е, че някои от популярните представители на служебното правителство са получили предложение да се включат в новия кабинет.

Това са министрите Асен Василев и Кирил Петков. Те обаче отклониха предложението, заради несходство в програмите.

Друг вариант е Трифонов да потърси политическо споразумение, което избягва, защото това ще постави под въпрос неговите обещания пред обществото. Опозицията смята, че е добре да има правителство, за да не се стига до трети избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как различните зодии очароват мъжете

Всички жени искат да бъдат обект на привличане и желание от страна на мъжете. На някои дами сякаш им идва отвътре да очароват представителите на силния пол и то с особена лекота. Що се отнася до прелъстяването, всяка дама знае, че най-силната ѝ страна е самоувереността, пише каналът "Видео хороскоп" […]