Президентът на Украйна: Руските войници и оръжие са още край границите ни

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че Русия още не е изтеглила военното си оборудване около украинските граници, след като миналия месец съобщи, че изтегля войниците си, предаде Ройтерс.

Думите му повтарят изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкън, който миналата седмица каза, че по границите на Украйна все още има значителен брой руски войници и военна техника.

Според директора на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов все още около 100 хиляди руски войници са дислоцирани по границите на страната и на анексирания Кримски полуостров.

Украйна не очаква от срещата на върха на страните от НАТО следващия месец да произтече План за действие за членството на Украйна в алианса, заяви днес украинският външен министър Дмитро Кулеба. По думите му причина за това са опасенията на някои страни членки, че подобен акт би провокирал Русия.

"Предвид обстоятелствата, за съжаление, все още има няколко страни сред съюзниците, които се ръководят от логиката да не се провокира Русия и вярват, че да се седи и да не се прави нищо е най-добрият начин да остане Русия спокойна", каза той по тв канал "Украйна 24".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пак вкараха Берлускони в болница

Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони отново е бил приет в болница „Сан Рафаеле“ в Милано, обявиха от неговата партия „Форца Италия“. Това е третият случай за последните два месеца и четвърти от началото на годината, в който 84-годишният бивш италиански премиер е настанен в лечебно заведение. Според запознати, настоящото […]