Путин: Големите технологични компании конкурират държавите

NetNews

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди за нарастващото влияние на големите технологични компании, които по думите му се конкурират с държавите. Той говори пред икономическия форум в Давос, който тази година се провежда онлайн.

Коментарът на Путин идва на фона на засиления от страна на Русия натиск върху дейността на чуждестранни интернет компании, които не са обект на държавна цензура за разлика от повечето медии в страната, отбелязва Ройтерс.

„Цифровите гиганти вече се конкурират с държавите в много направления. Тяхната аудитория се състои от милиарди потребители. В обществото възниква въпрос доколко този монопол на гигантите съответства на обществения интерес, къде е границата на успешния глобален бизнес, добрите услуги и опитите за грубо управление на обществото, подмяната на легитимните институции, узурпирането им и ограничаването на правото на хората сами да решават как да живеят, кого да избират, какви позиции да споделят“, каза Путин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Eстествените заместители на захарта

Отдавна чуваме, че наричат захарта "сладката отрова" или "бялата смърт". Но понякога желанието да хапнем нещо сладко е толкова силно, че е почти невъзможно да му устоим. И въпреки че 6 чаени лъжички на ден се считат за приемлива норма, захарта няма полезни калории, а само т. нар. ”празни”. Разбира […]