Рогозин: Комплекс с ядрена инсталация ще е пробив в Космоса

NetNews

Генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви, че появата на перспективни руски кораби и орбитални станции с ядрени енергийни инсталации ще бъде истински пробив.

„Конструкциите на този транспортно-енергиен модул вече са реални. Смятам, че това ще бъде пробив“, заяви Рогозин по телевизия „Русия 1“, предаде сайтът "Атомная енергия".

„Роскосмос“ сключи договор с конструкторско бюро „Авангард“ за разработване на проекта „Нуклон“ с ядрена енергийна инсталация. Според документа, дейностите трябва да приключат до 15 ноември 2022 г., като за тях е предвидено финансиране от 4,17 милиарда рубли. Разработваният космически комплекс може да се използва за търсене на полезни изкопаеми на Луната и изследване на други планети.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия ще забавя трафика на YouTube

Алексей Пушков, председател на комисията на Съвета на федерацията по информационна политика и взаимодействие с медиите, предложи временно забавяне на трафика в YouTube, съобщиха руски медии. Причината за крайната мярка се крие в невъзможността да се премахва забранено съдържание. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина