Русия и Турция с общ наблюдателен център

NetNews

Русия и Турция откриха съвместен наблюдателен център за спазване на прекратяването на огъня в Нагорни Карабах. То беше договорено през 2020 г., припомни азербайджанското министерство на отбраната. Центърът беше официално открит в Агдамския регион на Азербайджан. В него ще работят до 60 военнослужещи от Турция и Русия.

След месец и половина военни действия Азербайджан и Армения подписаха с посредничеството на Русия споразумение за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах, който е международно признат за част от Азербайджан, но е преобладаващо населен от етнически арменци.

На 29 януари Турция заяви, че в центъра в Карабах ще работят един турски генерал и 38 войници. "В него ще събира, обобщава и проверява информация за спазването на режима на прекратяване на огъня и за действия, извършвани в нарушение на постигнатите договорености. Контролът ще се осъществява с помощта на безпилотни летателни апарати, а също така и с оценка на данни, получени от други източници", заявиха от руското външно министерство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българите в Чехия ще могат да гласуват в посолството ни в Прага

На предстоящите парламентарни избори на 4 април българските граждани в Чехия ще могат да гласуват в посолството ни в Прага, съобщиха от МВнР. Те са били уведомени с нота от Министерството на външните работи на Чешката република, които дават съгласие за провеждането на вота единствено на територията на дипломатическите и […]