Русия може да използва силови методи в отговор на противници

NetNews

Ревизирана версия на стратегията за национална сигурност на Русия постановява, че страната може да използва силови методи, за да отговори на неприятелски действия на други държави, предаде Асошиейтед прес, като се позова на високопоставен представител на Кремъл, предаде БТА.

Николай Патрушев, секретарят на Съвета за национална сигурност към президента Владимир Путин, каза това в интервю за държавния всекидневник "Российская газета".

По думите му преразгледаната стратегия предвижда, че Русия може да предприеме "симетрични и асиметрични мерки, за да осуети или избегне неприятелски действия, които заплашват (нейния) суверенитет и териториална цялост".

Това ще бъдат "основно специални икономически мерки, но, ако е необходимо, и принудителни силови методи", уточни той.

Патрушев обясни, че за разлика от предишната версия на стратегията, която беше публикувана през декември 2015 г., новият вариант изтъква като един от водещите приоритети информационната сигурност.

Отношенията на Русия със САЩ и съюзниците им се влошиха до равнища, невиждани от Студената война, заради анексирането от Москва на украинския полуостров Крим, обвиненията за руска намеса в избори, хакерски атаки и други поводи, отбелязва АП.

Русия ревизира своята стратегия за национална сигурност в момент, когато президентът Владимир Путин се готви за среща с американския си колега Джо Байдън на 16 юни в Женева.

Патрушев, който миналата седмица обсъди подготовката на срещата на върха с Джейк Съливан, съветника на Байдън за националната сигурност, каза, че разговорът е бил "конструктивен и продуктивен". Москва и Вашингтон могат да намерят "взаимноприемливи решения на определени въпроси", отбеляза той, но не влезе в подробности.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната манджа, направена вкъщи, е тази, приготвена с домашно отгледани продукти. В много ястия неизменно присъства доматът. Но за да отгледате хубави домати у дома трябва да знаете някои неща за тях. Някои култури не се „разбират“ добре с доматите. […]