Русия отчете нов рекорд по заболеваемост

NetNews

В Русия беше отчетен нов рекорд по заболеваемост от COVID-19, а в Казахстан започна производството на руската ваксина „Спутник V“.

Регистрираните през изминалото денонощие нови случаи са 29 350. Това е абсолютен рекорд по заболеваемост от началото на пандемията. Общият брой на заразените с COVID-19 в Русия надхвърли 2 милиона и 800 души или близо 2% от населението на страната. Смъртните случаи до момента са над 51 000, предаде БНР.

Междувременно в Казахстан започна производството на първата регистрирана в Русия ваксина срещу коронавирусната инфекция „Спутник V“, съобщиха от пресслужбата на правителството. Това е резултат от постигнатите договорености между президентите на Русия и Казахстан Владимир Путин и Касим Жомарт Токаев. Очаква се в Карагадинския фармацевтичен завод да бъдат произведени два милиона дози от препарата, създаден в руския Център по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Премиерът се надява на решение с България до юли 2021 г.

Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев се надява на решение с България през първата половина на 2021-ва година. До тогава Македония продължава по пътят към Европейския съюз в тези сфери, които не са свързани с отварянето на преговорни глави. „Надявам се, че пред първата половина на 2021 г. […]