Русия предлага да изнася водород за Испания

NetNews

Тенденциите в Европа за декарбонизация на икономиката на ЕС предлагат допълнителни възможности на Русия и Испания за създаване на иновационни технологични решения. На първо място тук е водородната енергетика, за която предлагаме разглеждане на бъдещи експортни доставки на водород от Русия в Испания. Това заяви руският вицепремиер Александър Новак след заседание на междуправителствената руско-испанска комисия по икономическо сътрудничество, която се проведе в края на февруари.

Според вицепремиера пандемията е оказала значително влияние върху динамиката на товарооборота между двете страни, който през 2020 г. е намалял с 19% до 4,7 милиарда долара. Новак обаче е категоричен, че Русия може да стане един от световните лидери не само в доставките на водород, но и в сферата на водородните технологии. В Русия с водородни технологии се занимават десетки компании, като сред най-големите са „Росатом“, „Газпром“, „Новатек“, „Ростех“ и „Роснано“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже знаещите и можещите

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията. За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа […]