Руски лекари: Навални да получи бързо медицински грижи!

NetNews

Десетки руски лекари отправиха призив намиращият се в затворнически лагер опозиционер Алексей Навални да получи бързо медицински грижи, след като беше публикувана информация за неговите проблеми с гърба, предаде ДПА.

Във видеоклип и открито писмо до управата на затворите, докторите призоваха за подходящо лечение, което да предотврати "опасността за живота и здравето на Навални".

Освен това лекарите призовават да се позволи на невролог да прегледа опозиционера и да се използва модерна диагностична техника. Те добавят, че организмът на 44-годишния Навални е все още слаб, след като той оцеля при отравяне с нервнопаралитично вещество от типа Новичок през август, предава БТА.

Опозиционният лидер казва също, че е бил подложен на тормоз в затворническия лагер, като добавя, че е получил шест порицания, включително за ставане прекалено рано, припомня ДПА.

Съюзници на Навални също съобщиха за репресии. Неговият поддръжник Иван Жданов заяви, че 66-годишният му баща е бил арестуван по изфабрикувани обвинения. "Те искат да превърнат живота ми в ад", написа Жданов във фейсбук.

Алексей Навални бе осъден в началото на февруари на затвор за нарушаване на изискванията на условна присъда по време на лечението си в Германия. Дисидентът обвинява за отравянето си с нервнопаралитичното вещество руския президент Владимир Путин и твърди, че изпращането му в затвора е лично отмъщение за това, че е оцелял при нападението.

ЕС, САЩ и Германия призоваха Навални да бъде освободен и наложиха санкции на Русия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо жените кръстосват краката си

Голяма част от дамите предпочитат да стоят с кръстосани крака. За мъжете обяснението на този женски навик е много просто – подсъзнателно жените се опитват да се предпазят от любопитните мъжки погледи. Но това не е напълно вярно. И сега ще ви разкрием истинските причини за навика на жените да […]