Ръст на новозаразените с COVID-19 в световен мащаб

NetNews

Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 8 процента през изминалата седмица, а смъртността се е повишила с 3 на сто, показват данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.

Новите случаи за този период са над 3 милиона и 200 хиляди, а починалите – над 60 хиляди. Най-значителното увеличение в периода 15-21 март е регистрирано в Югоизточна Азия – растеж с 49 процента, следван от Западните части на Тихия океан – 29 на сто и Европа – 13-процентен ръст.

Най-много нови случаи за миналата седмица са отчетени в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.

„За съжаление разпространението на инфекцията се засилва в мнозинството европейски страни, което води до ръст на всекидневния брой случаи (на заразяване) и починали. Смятаме, че тенденцията през следващите четири седмици ще е ръст на тези показатели. Възможно е това да се промени, ако се ускори ваксинацията, ако хората повече използват защитни маски“, заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге в интервю за ТАСС, което е публикувано днес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заведенията на ски център Банско ще осигуряват храна за вкъщи

На територията на ски център Банско са отворени следните заведения, които издават храна и напитки на шубер (take away): Бла Бла, Бъчвите, 180, Етно, както и алпийските барове на Шилигарника и Бъндеришка поляна, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор, „Юлен“ АД. По този начин осигуряваме храна и топли напитки за скиорите. […]