САЩ нанесоха въздушни удари

NetNews

Съединените щати са нанесли въздушни удари по обекти на проирански военизирани групировки в граничния регион на Ирак и Сирия, съобщават световните издания, като се позоват на Министерството на отбраната на САЩ.

Според информияцията това е направено с цел да се премахне заплахата и в отговор на серия от атаки, насочени срещу "интересите на Съединените щати" в Ирак. Посочва се също така, че въздушните удари са били извършени по нареждане на президента на САЩ Джо Байдън. "Тези цели бяха избрани, защото се използват от подкрепяни от Иран опълченци", заявиха от Пентагона.

САЩ нанесоха удари по обекти за съхранение на оръжия на две места в Сирия и едно в Ирак. По данни на Министерството на отбраната на САЩ няколко подкрепяни от Иран бойни групировки са използвали тези съоръжения, предаде Блиц. Пентагонът също така заяви, че САЩ са действали в съответствие с правото си на самозащита.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветозар Томов: Машините за вота в чужбина са налични

„Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва изпращането им“, категоричен е говорителят на ЦИК Цветозар Томов в студиото на сутрешния блок на БТВ. По думите му зад граница ще се изпратят 421 машини. „Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да […]