САЩ скъсаха ключов договор

NetNews

От днес Съединените американски щати прекратяват участието си в договора "Открито небе". На 22 ноември изтича срокът на уведомлението на Вашингтон за излизането им от споразумението. Повод за стъпката според американската страна са "нееднократните нарушения от страна на Москва".

Русия определи действията на Съединените щати като такива, които разрушават международната система за контрол на въоръженията. Те предизвикаха реакцията и на много други държави и организации, като се появиха призиви за преосмисляне, предаде БНР.

Договорът "Открито небе" дава право на страните по него да извършват взаимни облитания на териториите си по определени квоти, като получената информация се събира в обща база данни. Тя се ползва от над 30 държави, включително и от България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атлетико Мадрид надви безидейна Барселона

Атлетико (Мадрид) победи у дома Барселона с 1:0 в дербито от десетия кръг на испанската Ла Лига. Това бе юбилееен мач №800 за звездата Лионел Меси с екипа на каталунците във всички турнири, но за съжаление на аржентинеца се стигна до загуба след кошмарна грешка на вратаря Марк Андре тер […]