Северна Македония с голямо предложение за България и Албания

NetNews

Ускоряването на проектите по коридор номер осем и създаване на политическа платформа за подобряване на сътрудничеството. Това предложи македонският външен министър Буяр Османи на първите дипломати на България и Албания, съобщи Нова Македония.

Изпратени са били телеграми до българския първи дипломат Екатерина Захариева и албанския представител Олта Джачка. Предлага се нова платформа за подобряване на сътрудничеството между трите държави.

Така ще бъдат подкрепени инициативите по коридор номер осем. Това трябва да доведе до по-добро сътрудничество в сферата на дипломацията, икономиката и културата.

Османи смята, че това ще подобри и общата европейска перспектива за региона. Важно е да се подобри доверието между трите държави.

Това може да помогне за преодоляване на географски и исторически бариери. Важното е да бъдат решени въпросите, които затрудняват сътрудничеството.

Северна Македония е готова да работи по идеята.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Предстоят трите най-тежки месеца": локдаунът в Германия ще бъде удължен

„Заради все още твърде многото случаи на зараза с коронавируса е необходимо удължаване на ограниченията“, заяви германският здравен министър Йенс Шпан. Интензивните отделения са пълни с пациенти, заболели от COVID-19, поради което броят на заразите трябва да бъде не само намален, но и задържан на ниско ниво продължително време, каза […]