Ситуацията в Индия е „безнадеждна”

NetNews

Настоящата ситуация в Индия с COVID-19 е безнадеждна и отчайваща, заяви католическият епископ Джордж Палипарамбил, предаде Aleteia.org.

Епископът от епархията в Миао обвини и политиците за тежката здравна ситуация във втората по население държава в света, защото са се занимавали с избори и провеждане на митинги с много хора, вместо да ги предпазят от социални контакти. През последните седмици здравната ситуация в Индия рязко се влоши заради коронавируса, който взе много жертви.

Болниците са препълнени, няма лекарства и оборудване, и индийските власти поискаха спешна помощ от западните страни. ЕС и САЩ се отзоваха на искането. „Вашингтон поуст” написа, че през последните дни един на всеки три нови случая на инфекция в света е в Индия. По последни данни потвърдените случаи на заразяване с COVID-19 в Индия са 18 милиона, което нарежда страната на второ място след САЩ (с 32 милиона инфекции). С темповете от последните седмици обаче Индия може да оглави черната класация.

В Индия дори се стигна до момент, в който болниците предлагаха едно легло за двама пациенти, а някои дори лекуваха пред здравното заведение, защото вътре няма места. Реалният брой на заразените с коронавирус в Индия е неизвестен, но експерти предполагат, че е много по-голям от официално регистрираните. Крематориумите също изнемогват от работа, което показва зловещото лице на вируса в Индия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Роналдо си тръгва от Ювентус, ако отборът не се класира за Шампионската лига

36-годишният Роналдо все по-често показва негодуванието си от слабото представяне на отбора и по всичко личи, че не е щастлив в Торино и вече мисли за напускане. Той има договор до 2022 година, но нищо чудно да бъде продаден през лятото. Португалецът получава заплата в размер на 31 милиона евро […]