Спрей за нос, предпазващ от COVID-19, излиза на пазара

NetNews

Спрей за нос, предпазващ от COVID-19, ще бъде произвеждан от университета "Близък изток" /"Якън догу"/ в признатата само от Анкара Севернокипърска турска република /СКТР/.

В информация, поместена на интернет страницата на университета, се посочва, че е бил подписан договор между италианската MAGI Group и ръководството на университета, който е съдружник в проекта и патента за производство на препарата, предаде БТА.

След като бъде финализиран процесът по издаването на необходимите разрешения, препаратът ще се предостави за ползване в борбата срещу пандемията в Италия, СКТР, Турция и тюркскоезичните републики.

На следващ етап се предвижда препаратът да се произвежда и в Турция.

Турски експерти посочват, че защитният спрей за нос е съставен изцяло от естествени продукти. Може да се ползва през носа, но също и през устата. Спреят от една страна предотвратява свързването на SARS-CoV-2 с клетките в горните дихателни пътища, а от друга страна елиминира вирусите. Препаратът е активен и срещу мутациите на COVID-19.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Гечев: „Да, България“ си подава топката с ДПС

„Пред целия български народ беше ясно, че след тази каскада от ежедневни скандали, корупция и разкрития в България и в чужбина, бюджетът на Република България, парите на ЕС бяха разграбвани по един изключително жесток и безцеремонен начин на принципа „след нас и потоп“. Този коментар направи в интервю за БНР […]