Стогодишният британски „герой“ Том Мур е лекуван в болница от COVID-19

NetNews

Британският национален герой от първия локдаун, 100-годишният капитан Том, който дари 33 милиона паунда на националното здравеопазване, е в болница за лечение на пневмония и е с положителна проба за коронавирус.

Сигурно мнозина си спомнят впечатляващите репортажите от миналия април, когато ветеранът от Втората световна война направи 100 обиколки на двора му с благотворителна цел малко преди да навърши 100 години.

Парите бяха събрани от вноските на повече от 1,5 милиона привърженици на неговото дело и повдигна неимоверно духа на нацията в много труден момент. Всъщност, при започването на обиколките, амбицията на Том бе скромна – да събере 1000 паунда.

Премиерът Борис Джонсън, който тогава нарече Том Мур „фар в гъстата мъгла на коронавируса“, написа днес в Туитър, че той и неговото семейство са в мислите му.

Съобщението за сър Том бе направено от неговата дъщеря, която каза, че той е постъпил в болница в Бедфорд, заради проблеми с дишането, но не е в интензивно отделение. През последните две седмици той е лекуван от пневмония, а миналата седмица е дал положителен тест за COVID-19. Дъщеря му посочи, че оказаната му помощ през цялото време е била на изключително високо професионално ниво.

През юли Том Мур получи званието „сър“ лично от британската кралица. А през декември той замина на семейна почивка в Барбадос като „Бритиш еъруейз“ заплати полета му.

Пожелания за бързо възстановяване на героя пристигат отвсякъде, от целия политически спектър и дори от националния отбор по футбол на Англия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

SPA центърът на България в борба с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев днес бе проведена среща, на която бяха обсъдени мерки за справяне с нерегламентираните замърсявания на територията на общината. Присъстваха представители на Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи”, председателите на сдружение „Байкария”- Васил Тодев, на Рибарско сдружение „Нилет” […]