Тайванските граждани са против вноса на китайски ваксини

NetNews

Повече от 75% от тайванските граждани заявиха, че не биха желали да се ваксинират с ваксини срещу Covid-19, разработени от китайски компании, докато други 60% от анкетираните лица посочват, че правителството не бива да отваря вратите на Тайван за внос на китайски ваксини – това сочат данни от проведено проучване.

Министърът на здравеопазването и благосъстоянието на Тайван многократно е заявявал, че Тайван няма да внася ваксини, произведени в Китай, като се позовава на липсата на данни за тяхната ефикасност и безопасност, както и във връзка с ограничения съгласно действащото законодателство.

Въпреки това, някои политически лидери, сред които и бившият президент Ма Инцзю, призоваха за приемане на китайски ваксини.

Междувременно проучването разкрива, че 76,1% от анкетираните са подкрепили неотдавнашния призив на президента Цай Ин-уен за провеждане на смислен диалог с Пекин на основата на равнопоставеност.

В навечерието на Китайската нова година през февруари Цай изрази и надеждите си, че след като пандемията бъде овладяна, хората от двете страни на пролива ще успеят да възобновят нормалния обмен.

По време на пресконференция за обявяване на резултатите от проучването стана ясно, че мнозинството от тайванските граждани подкрепят възможността за възобновяване на диалога между проливите, въпреки дългогодишната враждебност от страна на Пекин.

Проучването е проведено чрез телефонни интервюта с тайванци на възраст над 20 години в периода 5-7 март тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин: Обръщам се към премиера. Г-н Борисов, провалихте се!

Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин излезе с позиция във Фейсбук относно писмото на премиера Борисов до Европейската комисия за доставките на ваксини срещу COVID-19 и съответния отговор, който той получи от Брюксел. "Г-н Борисов, провалихте се. Тази оценка вече не може да бъде променена. Но все още имате шанс да спасите стотици човешки животи. Покажете решителност и достойнство и започнете веднага доставки на руска и китайска ваксина" - заявява Вигенин.