Тайван и Сомалиленд с пакт за медицинско сътрудничество

NetNews

Тайван и Сомалиленд сключиха споразумение за медицинско сътрудничество по-рано тази седмица, подчертавайки общия си ангажимент за насърчаване на здравето и благосъстоянието на хората – това заявиха от Министерство на външните работи на Република Китай.

Подписан от министъра на външните работи Джоузеф Ву в Тайпе и Либан Юсуф Осман, министър на външните работи и международно сътрудничество в Харгейса, пактът дава възможност на тайванските екипи да предоставят медицински услуги и обучение на персонал в в Сомалиленд.

Ву каза, че здравеопазването е един от крайъгълните камъни на успешното двустранно сътрудничество. Споразумението ще играе ключова роля за задълбочаване на отношенията и двустранния обмен между Тайван и Сомалиленд.

„Въз основа на богатия опит на Тайван в изпълнението на хуманитарни проекти в цял свят, пактът ще даде възможност и на Сомалиленд да подобри капацитета и качеството на медицинското лечение в Африка“, заяви Ву.

Според Министерство на външните работи на Тайван, партньорството между двете страни се задълбочава и откакто бяха открити техни представителства през август 2020 г. Редица текущи проекти, подкрепяни от правителството, се реализират по план в области като селското стопанство, образованието, информационните и комуникационни технологии и общественото здраве.

От Министерството заявиха още, че частният сектор в Тайван също играе важна роля – мащабни дарения на медицински изделия, продукти загрижа за здравето и средства за борба с пандемията достигат до хиляди хора в Сомалиленд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова към политическите лидери: Заявете позициите си по Плана за възстановяване

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, която е водач на листата във Варненска област, откри кампанията в морската ни столица като отправи предизвикателство към останалите лидери на политически формации у нас, участващи в предизборната надпревара. „Днес се говори само кой с кого ще управлява. А най-важният въпрос е кой какво […]