Твърдението, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория, е безполезно за научните изследвания

NetNews

Матиас Глаубрехт, професор по биология от Хамбургския университет, каза в интервю за германски медии, че репортажът на „Уолстрийт джърнъл“ относно „твърдението от доклад, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория в Ухан“ е безполезно за съответните научни изследвания, съобщи „Радио Китай“.

Тъй като докладите на разузнавателните служби на САЩ са тайна по принцип, трудно е да се каже дали наистина съществува такъв в момента, и нещо по-важно, това твърдение се основава на слухове.

Говорейки за спекулациите, че вирусолозите в Ухан е вероятно да са били заразени с новия коронавирус, според професора това е трудно да бъде доказано.

„Дори ако всички участници в проучването на вируса в Ухан да са били болни през ноември 2019 г., все още не е сигурно дали са били заразени с новия коронавирус. Симптомите на новата инфекция не са специфични и могат да се появят и при други заболявания“, отбелязва Глаубрехт.

Той добавя, че според резултатите от разследването на СЗО в Ухан през януари 2021 г. никой в уханския Институт по вирусология не е бил заразен с новия коронавирус през ноември 2019 г., което е доказано и от кръвните им тестове за антитела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекордно количество ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас

Днес у нас пристигнаха 409 500 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Pfizer/BioNTech. Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната, съобщиха от здравното министерство. Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в сряда. Очакват се 196 800 дози от производителя Oxford/AstraZeneca. Източник fakti.bg / […]