Тексас може да узакони носенето на оръжие без разрешително

NetNews

Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на оръжие без разрешително, криминална проверка или обучение. Доминираният от републиканци местен законодателен орган свали и последната рестрикция за носене на оръжие в понеделник, предаде БНР.

Mярката, която ще разреши на всеки в щата, който е навършил 21 години, да носи безпрепятствено оръжие, отива за подпис при губернатора Грег Абът. Абът вече заяви, че ще се подпише въпреки опасения на противници, които смятат, че падането на рестрикциите ще застраши живота както на гражданите, така и на полицията.

Застъпниците на пълната отмяна на ограниченията приeмат това като възстановяване на право, произлизащо от втората поправка в американската конституция, разрешаваща носене на оръжие. Групи за контрол на носенето на оръжие припомнят скорошните масови стрелби в щата, сред които такива в супермаркет, църква и гимназия. При влизането в сила на новата мярка Тексас ще стане 21-вият и най-големият американски щат с подобни регулации.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Андрей Райчев: ГЕРБ изпадна в ситуацията на БСП след падането на Живков

„Румен Радев ще запази позицията на предишния парламент спрямо Северна Македония“. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БТВ. „Тактиката на патриотите ще е „лидерите назад“. По този начин виждаме, че играят и в ГЕРБ. Подобно явление при Корнелия Нинова и Слави Трифонов няма. ГЕРБ вече са под бомбардировка. Тя винаги […]