Телекомуникационен срив във Франция

NetNews

Гигантски телекомуникационен срив във Франция доведе до продължително прекъсване на телефонните линии за спешни повиквания, предаде БНР.

"Тежки и недопустими нередности", това отсече френският вътрешен министър Жерал Дарманен след извънреден кризисен щаб по повод срива на спешните телефонни линии във Франция снощи. Номерата на Спешна помощ, пожарната и полицията са били задълго недостъпни поради техническа повреда на оборудване на телекомуникационната компания "Оранж". Сривът е засегнал и други оператори и е усетен практически в цялата страна.

Връзките вече са възстановени, но още е възможно да има проблеми, обясняват от компанията. Открити са алтернативни спешни телефонни линии, които ще действат до утре. Още е рано да се каже колко са засегнатите в различна степен от аварията. Вече има административно разследване за смъртта на 63-годишен мъж със сърдечно заболяване и поне още два подобни случая. Особено тежко е било на наводнените райони в Северна Франция. "Безпомощни бяхме", сподели пред Франс инфо говорителят на Асоциацията на спешните лекари Кристоф Прудом, който обвинява държавата, че не е взела мерки срещу явния риск от такъв инцидент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Светльо Витков към партиите на Слави и ДБ: Заповядайте в нашите листи – ние пари не щем

Заповядайте в нашите листи. Ние пари не щем, пари не даваме… и не се продаваме. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Глас народен" Светльо Витков. "Както вече разбрахте, в партиите на Славчу, ДБ и прочее пУтенциално влизащи в парламента, за избираемите места в листите за кандидат депутати… […]