Тихановска: САЩ трябва да са по-смели срещу Лукашенко

NetNews

Европейският съюз и САЩ трябва да са по-смели и по-силни в мерките си за прекратяване на спорното управление на беларуския президент Александър Лукашенко. Това каза опозиционната лидерка Светлана Тихановска, цитирана от "Ройтерс".

В изказване на онлайн събитие, с участието на няколко външни министри на ЕС, Тихановска призова Евросъюза да ускори приемането на четвъртия си пакет санкции срещу поддръжници на Лукашенко. Тя също така призова за международно разследване на нарушения на човешки права, а отговорните за тях да бъдат обозначени като терористи.

"Международната реакция все още е твърде скромна", заяви Тихановска, която потърси убежище в Литва след изборите за президент в Беларус, които бяха белязани от редица нарушения. След изборите в страната пламнаха протести, по време на които редица мирни граждани бяха репресирани от службите и арестувани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Притесняват ви бордюрите: Ето няколко автомобила с доста висок клиренс

Тенденцията за все по-голяма популярност на кросоувърите съвсем не е случайна. Хората по света ги харесват заради голямата им практичност и заради по-високият им пътен просвет. В крайна сметка, особено по родните пътища, е по-практично да се карат автомобили с по-голям клиренс, но пък от друга страна не е тайна, […]