Търговски вериги написаха писмо до Меркел

NetNews

Големи търговски вериги в Германия се борят да останат отворени в момент, когато лидерите на страната трябва да решат съдбата на магазините, на фона на увеличаващото се разпространение на коронавируса, предаде ДПА.

В съвместно писмо до канцлера Ангела Меркел и премиерите на 16-те германски провинции единайсет търговски вериги заявиха, че вината за нарастването на случаите не е тяхна, и предупредиха да не бъдат връщани наскоро смекчените ограничения, съобщи БНР.

От по-рано този месец клиентите в Германия трябва предварително да си записват посещение в магазини, които не са от първостепенно значение. Облекчаването на ограниченията обаче беше позволено, с условието седмичното ниво на заразяванията да не надхвърля 100 случая на 100 000 жители. След като сега данните показват, че този брой е надхвърлен, в понеделник лидерите на страната трябва да решат как да се действа по-нататък.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Неочакван обрат в шоуто "Един за друг"

Поредните елиминации в "Един за друг“ предизвикаха буря от емоции в участниците – от искрени сълзи до щастливи усмивки. Оспорваното гласуване определи предаването да напуснат първите, прекрачили прага на вилата на любовта – Зорница и Валентин. За изненада на всички обаче, тази седмица в предаването нямаше напуснали и всички десет […]