Фон дер Лайен потвърди: Ще вземем окончателно решене за Брекзит преговорите на 13-ти декември!

NetNews

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди в четвъртък, че Брюксел "ще вземе решение" относно преговорите с Обединеното кралство в неделя, 13-ти декември.

Преговарящите страни все още не са намерили "добър баланс на справедливост" относно условията на търговски си отношения след Брекзит, каза тя преди започващата двудневна среща на високо равнище на лидерите на ЕС в белгийската столица.

"Ние сме готови да предоставим достъп до единния пазар на блока на нашите британски приятели … но условията трябва да бъдат справедливи", подчерта фон дер Лайен.

По-рано днес Европейската комисия предложи мерки при извънредни ситуации, ако двете преговарящи страните не постигнат споразумение до края на преходния период на 31-ви декември.

Великобритания и Европейският съюз трябва да постигнат напредък в търговските си преговори през следващите дни, защото ако не го направят, неделята може да се превърне в абсолютно крайния срок, заяви и британският министър по международното развитие Пени Мордън, съобщава Ройтерс.

След много пропуснати крайни срокове премиерът на Великобритания Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се съгласиха на вечеря снощи, че имат срок до неделя, за да вземат "твърдо решение" за бъдещето на търговските преговори.

Запитана дали неделята е "абсолютният краен срок", Пери Мордънт каза пред британския парламент: "Има много, много твърд срок, който е в края на тази година … Трябва да кажа, че времето изтича, какво ще правим е да продължим да преговаряме, докато не остане никаква надежда и мисля, че изявлението, направено вчера, ще покаже, че неделя, освен ако не е постигнат напредък, може да е този краен срок".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Транссексуалната Симона: Мога да бъда още по-добре изглеждаща жена!

Симона Галинова е кандидат са титлата "Мис Плеймейт". Необичайното при нея е, че тя се е родила като мъж, но още на 16-годишна възраст усетила, че е различна и започнала да поготвя тялото си за смяна на пола. Днес е на 23 години и е транссексуална жена, която счита себе […]