Ще се появят по-опасни варианти на COVID-19

NetNews

Силно вероятно е да се появят по-опасни варианти на COVID-19, предупредиха от Световната здравна организация, предаде bTV.

Те отправиха предупреждение към всички държави, които се надяват в следващите дни да разхлабят още противоепидемичните мерки на фона на нарастващата заболеваемост. „Притеснени сме, че повечето държави възприемат пандемията като наближаваща края си. В действителност сме далеч от този момент“, предупреди директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Според данни на университета „Джо Хопкинс“ на 15 юли са регистрирани 569 000 нови случая по цял свят, което напомня началото на нова вълна. Въпреки повишаващата се заболеваемост, някои държави възнамеряват да отпусна още противоепидемичните си мерки. Един от примерите е Великобритания, които на 19 юли планират да премахнат повечето си противоепидемични мерки на фона на все повече нови случаи на коронавирус в страната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо Джилиън Андерсън престана да носи сутиен? (ВИДЕО)

Звездата Джилиън Андерсън, която изигра култови роли в "Короната" и "Досиетата Х", направи онлайн среща с фенове си на живо в страницата си в Instagram. Актрисата разговаря откровено с последователите си в социалните мрежи и призна, че вече не носи сутиен. Тя каза, че е взела такова решение по време […]