Южна Корея прекъсва военното сътрудничество с военната хунта

NetNews

Южна Корея ще прекъсне военното сътрудничество с Мианма и ще забрани оръжейния износ за страната след военния преврат и жестокото потушаване на продемократичните протести, обяви външното министерство, цитирано от Ройтерс.

Сеул освен това ще ограничи износа на други стратегически стоки, ще преразгледа помощта за развитие и ще предостави хуманитарни изключения за граждани на Мианма, за да им позволи да останат в Южна Корея, докато обстановката в страната им се подобри, предаде БТА.

"Въпреки нееднократните призиви на международната общност, включително Южна Корея, в Мианма расте броят на жертвите на насилствените действия на военните и полицията", се казва в изявление на министерството. Макар че Южна Корея ще преразгледа помощта за развитие, оказвана на Мианма, тя ще продължи проектите, пряко свързани с поминъка на гражданите ѝ, както и хуманитарната помощ, отбелязва външното министерство. Продемократични активисти отново се събраха на протести днес, ден след като правозащитна група съобщи, че силите за сигурност са убили 12 демонстранти, призоваващи за връщане на демокрацията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трайчо Трайков подкрепи Групата за натиск в битката им срещу картела при горивата

"С Трайчо Трайков и Мартин Димитров отново обединяваме усилия по темата "картела при горивата". Това съобщи адв. Петър Славов, кандидат за народен представител от гражданската квота на "Демократична България" в 25 МИР в София, част от Групата за натиск с Мартин Димитров и Методи Андреев. "Междувременно, цените на бензина и […]