92% от американците искат това

NetNews

Сред американците 92% са на мнение, че ограничаването на влиянието на Русия трябва да е сред приоритетите на външната политика на САЩ. Според 40% това трябва да е основен приоритет, показва проучване, проведено от ABC News и Ipsos на 11 и 12 юни 2021 г.

Първата визита в чужбина на президента Джо Байдън показва, че повечето американци му имат доверие за воденето на преговори с други чуждестранни лидери от името на САЩ, отбелязва ABC News, позовавайки се на данни от допитването, предаде News.bg.

За външнополитически преговори той разполага с доверието на 52% от анкетираните, което е в съответствие с нивото на одобрение за цялостната му дейност – то е около 53% според FiveThirtyEight. Недоверие към Байдън са заявили около 30% от американците, като сред републиканците делът им е 70 на сто. Около 18% процента са заявили, че му имат частично доверие за такива преговори. 57% са на мнение, че президентът ще действа правилно във външнополитически план, а 42% не са убедени в това.

В сравнение с нивата на доверие към експрезидента Доналд Тръмп през същия период на мандата му, отношението на американците към Байдън е значително по-позитивно. Според проучване на ABC News и "Washington Post", проведено през юли 2017 г., 47% от американците са заявили, че изобщо нямат доверие на президента Тръмп по отношение на преговори с други световни лидери.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обвиниха пикапите за нарастването на смъртността на пешеходците по пътищата

Пикапите, които се карат масово в САЩ, стават все по-големи и по-тежки, но в резултат на това те са и далеч по-опасни за пешеходците – особено като се има предвид липсата при по-старите на системи за безопасност. Големите пикапи привличат купувачи, които търсят практичност и безопасност, но според Consumer Reports […]