Pfizer обмисля да регистрира ваксината си срещу COVID-19 и в Русия

NetNews

Американският фармацевтичен гигант "Пфайзер" (Pfizer) заяви във вторник, че обмисля подаване на заявление за регистрация и в Русия на ваксината срещу коронавирус, разработена съвместно с немската биотехнологична компания BioNTech.

Според изявлението на компанията, тя продължава "да си сътрудничи с международните организации и правителства по света, които ще разпространяват кандидат-ваксината, за да се осигури бърз достъп до категориите хора, които се нуждаят най-много от нея в съответствие с препоръките на здравните власти след получаване на регулаторните разрешения в тези страни".

В тази връзка "Pfizer" разглежда възможността да подаде заявление за регистрация на ваксината кандидат COVID-19 в Руската федерация", посочват от американската фармацевтична компания.

В същото време главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви в интервю за бизнес телевизия CNBC, че компанията и нейният германския партньор BioNTech са произвели над 70 милиона дози от съвместната коронавирусна ваксина до края на 2020 г.

"В края на последната седмица на 2020 г., например, вече произведохме повече от 70 милиона дози и 50 милиона от тях трябва да реализираме, след като проведем нужния качествен контрол. Произведохме още повече и през първата седмица на януари", каза Бурла.

"В момента мисля, че сме пуснали 33 милиона дози. И имаме, да кажем, половината от произведеното, което все още е по складовете ни", допълни той.

BioNTech пък съобщи в понеделник, че двете компании са увеличили целта за доставка на ваксината срещу COVID-19 през 2021 г. до 2 милиарда дози, спрямо предишно планираните 1,3 милиарда, тъй като се добавят нови производствени линии и тъй като се оказа, че могат да бъдат извлечени повече дози от един флакон (шест спрямо досегашните пет дози).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съд в Перу: Джордж Сорос и Бил Гейтс създадоха пандемията!

Апелативният съд на перуанските провинции Чинча и Писко в южния регион Ика обяви Бил Гейтс, Джордж Сорос и Рокфелер за създатели на пандемията от коронавирус, включвайки ги в "доминиращите световни престъпни елити", съобщи в. "Перу 21", цитиран от ТАСС. Съдебният състав направи такова изявление в едно от своите решения, копие […]