Сделки за $25 милиарда са спрени заради войната

NetNews

Фирмите по целия свят се отказват от сделки за набиране на средства с нарастващи темпове, тъй като нестабилността дестабилизира кредитните пазари след инвазията на Русия в Украйна.

Войната остави търговците в Европа несигурни дали и кога ще започнат сливания, придобивания и листвания за приблизително 300 милиарда долара.

Вече има спад от 74% в глобалните листинги на акции и 28% спад в глобалното емитиране на корпоративни облигации досега тази година, според данни, събрани от Bloomberg.

Електрическият автомобилен гигант Tesla Inc. стана поредната голяма фирма, която отхвърли плановете си за финансиране, след като миналата седмица отложи предлагането на облигации за 1 милиард долара, подкрепени с лизинг на своите превозни средства. Почти 80 компании, почти половината от САЩ, са спрели сделки за поне 25 милиарда долара от началото на войната преди месец.

„Имаше сериозно сътресение в доверието на инвеститорите след инвазията в Украйна, тъй като бяха наложени санкциите на Русия и цените на суровините се повишиха“, каза Сузана Стрийтър, старши анализатор по инвестиции и пазари в Hargreaves Lansdown Plc.

Предпазливостта достигна до всички краища на земното кълбо. Индийското международно летище Мумбай наскоро отложи сделката за доларови облигации, SS&C Technologies Holdings Inc. спря заем за изкупуване на стойност 1,7 милиарда долара в сряда, а бразилската Trocafone SA отмени първоначалното публично предлагане.

Повече от 18 милиарда долара от забавените сделки са за дългово финансиране, включително облигации, заеми и обезпечени с активи ценни книжа, докато останалите са за сливания, придобивания и първични публични предлагания.

Още анализи четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как Владимир Путин крие огромното си състояние?

Обширният дворец за милиарди долари, който се намира на върха на хълм с изглед към Черно море, се разглежда от някои критици на Кремъл като емблема на корупционното наследство на руския президент Владимир Путин. Твърди се, че мегаимението с площ от 190 000 квадратни фута, наричано „Дворецът на Путин“, е […]