СДС: Искаме оставките на Стойчо Кацаров и Петко Салчев

NetNews

Съюзът на демократичните сили подкрепя протестите на лекарите от "Пирогов" и застава зад техните искания за оставка на министър Стойчо Кацаров, управителя на НЗОК Петко Салчев.

Ето и аргументацията на СДС:

Тези оставки са наложителни по няколко причини. Стойчо Кацаров „изчегърта“ проф. Кантарджиев, вкара в хаос и криза най-голямата спешна болница в България, изрече куп несъстоятелни твърдения, обвини в лъжа уважавани лекари, а фактите говорят, че всъщност самият той говори неистини. Стойчо Кацаров няма нито морално право, нито кредит на доверие да бъде министър на здравеопазването. Оставането му на поста ще дискредитира институционално това стратегическо министерство и ще доведе до още по-сериозни проблеми в системата.

Напрежението между управителя на здравната каса Петко Салчев и лекарите започна още миналата година и очевидно продължава. Това е недопустимо в навечерието на възможна нова вълна. Никой няма право да пречи на работата на хората, от които зависи живота и здравето ни. Те трябва да бъдат оставени да работят спокойно, да им се създават оптимални условия, а не да бъдат тормозени и проверявани. В ценностната система на едно демократично общество лекарят стои по-високо от който и да е висш администратор.

Двете оставки няма да решат всички проблеми в здравеопазването, но ще бъдат ясен знак, че обществото ни няма да допуска и търпи подобни личности и практики, които сриват най-важната, стратегическа система – здравеопазването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лионел Меси започна да инвестира в петия си хотел

Лионел Меси започна да инвестира в петия си хотел, който се намира в Андора. Носителят на Копа Америка вече притежава четири хотела в Ситжес, Ибиса, Майорка и Бакейра. Новият, част от веригата „Hotel Casa Canut”, ще бъде изцяло реновиран. Аржентинската звезда работи с хотелската си група MiM Hotels, която досега […]