Северна Македония готова да изпълни условие на България

NetNews

Включването на българи в македонската конституция не противоречи на интересите на страната. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Македонското правителство разглежда българските условия за разрешаване на европейски преговори. Дипломатът смята, че има напредък.

Реално българската държава променя своето искане за един народ в две държави. Промяната е, че има една българска общност със своята идентичност, различна от тази, която преобладава в Северна Македония.

Македонското правителство никога не е имало проблем да признава различните етноси. Това е било демонстрирано до този момент.

Подобна е позицията на премиера Зоран Заев. Той смята, че е възможно българската общност да влезе в конституцията, преди да има споразумение за ЕС.

Предстоят нови преговори с България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илхан Кючюк: Кръгът "Капитал" стои зад атаката срещу Пеевски

Г-н Пеевски не е изключение от правилото, докато се докаже виновността му, той е член на партията. "Магнитски" е изфабрикуван от български страна и това не е тайна. Визираме кръга 'Капитал". Основанията ни са повече от ясни. Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в ефира на "Лице в лице" […]