Севлиевски: Слави да реши дали ще е лидер или шматка

NetNews

Въпросът е иска ли Трифонов от суперзвезда да стане политик и от политик да стане държавник. Иска ли да носи отговорност или да се държи като политическа шматка“. Това заяви Мирослав Севлиевски. пред БТВ.

Според Севлиевски, ако има предсрочни избори БСП ще има отгоре още 100 000 гласа, "Има такъв народ" на Слави няма да събере повече гласове, ДБ и ГЕРБ ще имат повече гласове, ще влязат още Патриотите, а Мая Манолова ще вън. Севлиевски дори е готов да се хване на бас за своята прогноза с Кирил Добрев.

В неделя гласувахме и при малко над 50% избирателна активност подредихме 45-я парламент така: ГЕРБ са първа политическа сила със 75 депутати, втори са "Има такъв народ" с 51 депутати, трета е БСП с 43 народни избраници, следват ДПС с 30, "Демократична България" с 27 и "Изправи се! Мутри вън!" – 14 депутати. Възможно ли е съставянето на кабинет в рамките на новия парламент или вървим към нови избори?

Трудните коалиции в българската политика в „Тази сутрин“ коментираха журналистът Петко Георгиев и Мирослав Севлиевски, който беше министър на енергетиката в кабинета Сакскобурготски. „Всички очакваха, че ще се образува опашка от желаещи да направят правителство в Банкя, но това не се случи. ГЕРБ са първа парламентарна сила, но не смятам, че в новия парламент едва ли има някой, който иска да направи правителство с тях. Правилно лидерите на партиите, особено Слави Трифонов, на когото вотът възлага големи надежди, са в изчаквателни позиции, за да видят как се оформя съотношението на силите и да вземат своето решение.

Прекалено е спекулативно да кажем дали ще имаме правителство, но факт е, че имаме напълно различна политическа среда, в която ГЕРБ се превърна в токсичния партньор, с когото никой не иска да си играе и тъй като те са с най-голямата тежест ситуацията е трудна за гадаене“, смята Петко Георгиев.

„Големият въпрос е дали Слави Трифонов иска да бъде водач или мажоретка. Политик без думи е като „Шоуто на Слави" без звук. Той днес трябва да покаже дали може да носи отговорност, веднъж към неговото поколение и веднъж към хората, които са гласували за него. Не смятам, че те са глупави или лоши, а че искат промяна. За него са гласували хора, които искат промяна. Само Слави Трифонов може да излъчи кабинет, който към този момент да бъде подкрепен от 240 депутати. Въпросът е иска ли Трифонов от суперзвезда да стане политик и от политик да стане държавник. Иска ли да носи отговорност или да се държи като политическа шматка“, заяви Мирослав Севлиевски.

Според Петков „Има такъв народ“ няма да сформира правителство, защото няма мнозинство и защото ще се окаже „заложник на гласовете на ГЕРБ и ДПС, на Борисов и Доган“, а цялата им програма е пълна с неща като съдебна реформа и електронно гласуване, които тези две партии не искат да позволят“. Слави иска демутризация на МВР, иска дистанционно гласуване, как този човек утре ще каже: Аз се прегръщам с ДПС и ГЕРБ, защото съм национално отговорен, няма как да стане. "Трифонов и Борисов са приятели, познават се добре и всички са свикнали с техния изказ", заяви Севлиевски по повод предложението на Бойко Борисов да даде 10 дежурни депутати на Слави Трифонов, за да сформира правителство.

Петко Димитров не се съгласи с тази теза.

Според Севлиевски, ако има предсрочни избори БСП ще има отгоре още 100 000 гласа, "Има такъв народ" на Слави няма да събере повече гласове, ДБ и ГЕРБ ще имат повече гласове, ще влязат още Патриотите, а Мая Манолова ще вън. Севлиевски дори е готов да се хване на бас за своята прогноза с Кирил Добрев.

Царят вкара България в ЕС и НАТО. Пожелавам на Трифонов да реши проблема с пандемията у нас, заключи Мирослав Севлиевски.

По-късно Севлиевски написа във Фейсбук: "Стискам палци на Слави. Иначе политика без думи е като шоу без звук. Виждаш само балета. И още тайно гласуване за кабинет препоръчвам".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лампард: Не се сърдя на Роман Абрамович

Бившият мениджър на Челси Франк Лампард не се сърди на Роман Абрамович, въпреки уволнението си от Челси в края на януари. "Аз оценявам изключително високо възможността да ръководя Челси. Това беше невероятен период и всички знаят какво чувствам към клуба", коментира Лампард. "Липсата на фенове бе нещо, с което така […]