Седем процента от германците нямат имунитет срещу COVID

NetNews

Около 7 процента от населението на Германия не е нито ваксинирано, нито преболедувало ковид, сочат оценки на германския Институт по вирусология „Роберт Кох“, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че въпреки това не може да се приеме, че останалата част от населението е еднакво предпазено.

Във възрастовата група над 60 години, където рискът от тежко протичане на коронавирусната инфекция е по-голям, хората без какъвто и да било имунитет са около 4 процента.

Учените констатират, че въпреки силната си заразност, вариантът Омикрон, който се появи в края на миналата година, не осигурява голяма степен на защита срещу други разновидности на коронавируса като например Делта.

Ако се изключат Омикрон инфекциите, около 16 процента от всички възрастови групи няма да имат никакъв вид защита срещу вируса.

Изследването е направено по метода на статистическото моделиране, което означава, че до голяма степен се основава на допускания и затова степента на точност на заключенията му не е ясна.

Авторите не са взели предвид фактори като отслабването на имунитета с течение на времето и появата на нови варианти, които избягват имунната защита.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борел разкри съдържанието на шестия пакет от санкциите на ЕС срещу Русия

Генералният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел разкри съдържанието на шестия пакет от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. Пакетът с ограничения ще бъде представен на Съвета на ЕС за одобрение, съобщава РИА Новости. Новите ограничения ще засегнат вноса на руски петрол. По-рано стана известно, че […]