Сербезова: Засега у нас няма регистриран на атипичен хепатит при деца

NetNews

Засега в България няма регистриран случай на атипичен хепатит при деца, съобщи здравният министър Асена Сербезова в „Лице в лице“ по бТВ.

„Досега са регистрирани 169 случая в 12 страни членки на ЕС. Едва при 5 от дечицата се е наложила чернодробна трансплантация. Етиологията на заболяването е все още неизвестна. Събират се детайли по самото лечение и справяне със заболяването.

Министерство на здравеопазването разпрати през регионалните здравни инспекции писма до болничните лечебни заведения как да процедират, ако се натъкнат на съмнение за такъв хепатит, а именно трябва да изпратят изследването в Националния институт по заразни и паразитни болести. Превантивно е създадена организация“, каза Сербезова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво прави Ferrari SF90 в завода на Lamborghini? (ВИДЕО)

Видеоклип в канала на Varryx в YouTube набира популряност след като показва как най-върховото Ferrari в гамата на италианската марка излиза от завода на Lamborghini в Сант’Агата Болонезе. Може ли двете компании да работят над общ проект, който да зарадва феновете на две от най-популярните спортни марки в света? За […]