Серия от вандалски прояви в Сливен

NetNews

Серия от вандалски прояви в Сливен. Счупени площадки, съборени дървета и изкоренени цветя са само част от щетите в парк „Асеновец“.

Съоръженията са изградени преди по-малко от две години и вече няколко пъти са събаряни.

"Тази година за трети път възстановяваме ниските ни осветителни тела. Те се премахват, за да бъде открадната крушката. Само за информация тя струва 1 лв. не повече", разказа Веселина Казакова, управител на Общинско предприятие "Озеленяване".

Преди седмици великденската украса също е била съборена.

„Кошчетата за боклук са демонтирани, непрекъснато се чупят вратичките“, допълни Казакова.

Има сериозни вандалски провали и в другите части на града – взривен фонтан, отскубнати цветя, потрошени спирки на градския транспорт.

„За съжаление, преди поставянето на камерите имаше много кражби на батерии от тоалетните, включително гърне. Всичко това го възстановяваме. Този парк го охраняваме с патрулни екипи, камери и доброто взаимодействие с МВР“, обясни Петко Чолаков, управител на "Общинска охрана и СОТ"- Сливен.

Извършителите са установени, те са на възраст между 11 и 14 г. от квартал "Комлука", с тях работи „Детска педагогическа стая“. На родителите е наложена парична глоба.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефовете на ДАНС и ДАР са прекратили отпуските си

Началниците на ДАНС и на Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) са депозирали в Министерския съвет заявления за прекратяване на отпуските си, съобщи бТВ. Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски и от днес са на работа. Георгиев и Атанасов бяха в неплатени отпуски от 7 май до 6 […]