СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

NetNews

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката „зелен сертификат“. Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен.

Ето цялото изявление на двете организации:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на „зелените сертификати“!

Още по темата

5 яну 2022 09:35

50

Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със „зелен сертификат“. Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!

На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!

Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на „зеления сертификат“, така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване“

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Списък на най-безопасните коли през 2021 година (ВИДЕО)

Euro NCAP публикува списък с най-безопасните автомобили, които тества през 2021 година. Те са подложени на едни и същи изпитания, но са разделени в няколко класа, поради това, че малък градски автомобил може да заслужи пет звезди, но със няма да предлага същата защита като голям пикап например, който също […]