Сибирски студ: – 25,2 градуса в Трън

NetNews

Екстремно ниска температура беше измерена рано тази сутрин в град Трън, съобщи за "Нова телевизия" наблюдателят на НИМХ Кирил Михайлов. Термометърът е регистрирал минус 25.5 градуса по Целзий.

В София беше минус 15 градуса, в Пазарджик – минус 14, в Драгоман, Чирпан и Благоевград – минус 13, в Кюстендил – минус 10 градуса.

Понеделникът ще е студен в цялата страна, но в областите на югозапад температурите ще са отрицателни през цялото денонощие. Затова в 8 области е в сила жълт код за студено време.

След преминалия средиземноморски циклон, затрупал Гърция и Северна Македония, снежната покривка у нас е най-значителна в Югозапада и Родопите, показват измерванията на НИМХ. На Рожен падна 30 см сняг, в Благоевград – около 28 см.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разпоредиха проверка заради трагичния инцидент в близост до УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар. Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която […]