Симов: Най-важното е, че няма да изпратим нито един патрон на Украйна

NetNews

Днес приехме едно добро и разумно решение. Това е решение, което продължава икономическата и финансовата помощ към Украйна и бежанците у нас. Това е решение, което гарантира политическата подкрепа за Украйна и членството ѝ в ЕС. Най-важното е, че това решение гарантира, че българското правителство няма да праща оръжия в Украйна.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Александър Симов, който коментира решението на НС да предостави мандат на кабинета за оказване на военно-техническа помощ за Украйна.

„Искам да благодаря на коалиционните ни партньори и лично на премиера на Кирил Петков, че благодарение на дискусия успяхме да постигнем това решение. Искам да благодаря и на опозицията, която изненадващо за нас, но подкрепи това решение. Нещо подобно се случва много рядко в българския парламент и това показва само едно – това решение е добро“, добави той.

„Пак ще ви повторя – няма никакво лицемерие. Най-важното е, че с решението, което приехме днес, гарантираме, че нито един патрон няма да бъде изпратен за Украйна. Сега ще слушаме всякакви интерпретации по темата, но аз смятам, че решението е разумно“, завърши Симов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Арестуваха мъжа, барикадирал се в "Люлин"

Полицията арестува мъжа, който се беше барикадирал в апартамента си в столичния квартал „Люлин“ от неделя вечерта. Днес следобед той е излязъл и е бил задържан от намиращите се екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи. Към момента мъжът е отведен в 9-то Районно полицейско управление, където ще се изясняват […]