Симптомите на злокачествено заболяване на кръвта

NetNews

Руският експерт Константин Кондратчик, доктор по медицински науки и главен специалист по педиатрия заяви, че трябва да обърне специално внимание, за да не се пропусне навременното диагностициране на злокачествени заболявания на кръвта.

По думите му най-често децата под 6-годишна възраст страдат от злокачествени заболявания на кръвта. Разбира се, има и по-възрастни пациенти.

За да се разпознае болестта навреме, човек трябва внимателно да следи състоянието на детето си, предупреди Кондратчик. Тъй като болестта може да се появи неусетно и да не се разпознае на пръв поглед, пише zdrave.to.

Всички промени в поведението на децата трябва да ни карат да бъдем нащрек. Например внезапна липса на апетит, летаргия и синини. Такива прояви не трябва да се приписват на умора от училище или физическа активност.

Ако детето прояви такива симптоми, първото нещо, което трябва да направим, е да го заведем да му направят кръвен тест. Така можете да откриете промени във формулата на кръвта. Ако има такива, специалистът ще предпише допълнителен преглед.

Както отбелязва Константин Кондратчик, вродената левкемия при деца е изключително рядка. Тоест пo принцип говорим за придобита болест.

„Възможна основна причина за развитието на хематологични заболявания е нарушение на имунната система. Има много провокативни фактори: вирусни инфекции, продължителна инсолация, аспекти на околната среда, но вероятно не знаем всичко“, обясни експертът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Делийски: Вижда се образ на смяна, не на промяна

В програмите на партиите не се вижда добре артикулиран образът на промяната, вижда се образът на смяната на властта. Това каза пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски и добави, че според него по отношение на големия образ на промяната в политиката партиите са останали длъжници на избирателите. По […]