Синдикат: Оформянето на оценките за срока може да е онлайн

NetNews
Синдикат: Оформянето на оценките за срока може да е онлайн

Снимка: БГНЕС

Оформянето на оценките на учениците за първи срок може да става и в електронна среда, нещо, което се случи под натиска на родителите, но е единственият възможен вариант в сегашната ситуация. Това пише Синдикат „Образование“ в своя позиция, изпратена до медиите.

В момента МОН афишира болни и карантинирани ученици и учители, но не се фокусира върху отсъстващите учители, а отсъствието на висок процент учители прави невъзможна организацията на учебния процес.

Още по темата

19 яну 2022 09:03

112

А безспорно кризисна ситуация възниква не само при установяване на заразени и болни от Covid, но и тогава, когато отсъстват повече от 8% от педагогическия или непедагогическия състав в образователните институции.

Синдикат „Образование“ приветства диференцирания подход към всяко училище. Но в интерес на по-добрата организация трябва училищните ръководства и директорът да могат да вземат автономни решения за преминаване в ОРЕС, като само уведомяват за това РУО и МОН.

Експертите дппълват, че предложеното от удължаване на междусрочната ваканция е правилно стратегическо решение за учители, ученици и родители.

Всички работещи в системата са в очакване на подписването на нов анекс, което ще се случи до края на другата седмица.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хоспитализациите ли са най-добрият начин за оценка на кризата с COVID?

Използването на броя на хоспитализираните лица с COVID-19 за оценка на сериозността на пандемията може да не даде точна представа при варианта Омикрон, тъй като все повече пациенти с вируса се приемат по други причини, твърдят някои учени, предава Reuters. Правителствата се фокусират върху хоспитализациите, за да определят необходимостта от […]