Сираци от Украйна пристигнаха в Словения, където ще бъдат настанени до края на войната

NetNews

Двадесет деца от сиропиталище в Украйна пристигнаха във вторник в безопасност в село Славина близо до Постойна, Югозападна Словения, съобщава СТА.

Повечето от децата са на възраст от една до три и половина години. След 24 часа на път децата от Украйна пристигнаха в Славина от Унгария. Те бяха топло посрещнати в селото от учителки в детски градини в Постойна, заяви представител на Гражданска защита.

Персоналът, съпровождащ децата, е бил впечатлен от посрещането и настаняването, осигурено за децата.

Сирачетата са от сиропиталище номер 2 в Луганск, Източна Украйна. Те са съпроводени от 18 души персонал от Украйна, сред които трима лекари и четири медицински сестри и ще останат в Словения до приключване на войната в Украйна, пише СТА.

Децата ще бъдат прегледани днес, след което техните придружители ще подадат документи да получат статут на временна защита. Те ще бъдат настанени в бивше фолклорно училище в Славина, а персоналът, който ги съпровожда, ще бъде настанен в Гимназията за горско стопанство и дървообработване в Постойна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стана ясно бъдещето на Николай Михайлов на "Герена"

Капитанът на Левски – Николай Михайлов ще продължи да носи екипа на „сините“ и през следващия сезон. Договорът на 33-годишния вратар изтича след края на кампанията и все още не са водени разговори за удължаването му. Това ще се случи до изтичането на този месец и клубът ще му предложи […]