Скандал в Истанбул! Кметът ще подаде иск в съда във връзка с решението за разрушаването на летище „Ататюрк“

NetNews

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи днес, че ще оспори в съда решението за разрушаването на международното летище „Ататюрк“, което бе закрито след откриването на аерогарата „Истанбул“, предаде турският в. „Карар“.

Имамоглу каза пред журналисти, че техниката за извършване на демонтажа на пистите за излитане и за кацане е пристигнала на летището няколко дни преди подписването на съответен договор.

Договорът за демонтаж на пистите на летище „Ататюрк“ е с дата от 16 май, но техниката пристигна няколко дни преди тази дата. Ще подам иск в съда срещу компанията и всички отговорни за решението за разрушаването на аерогарата, каза кметът на мегаполиса.

По думите му работите по демонтаж на пистите засега са прекратени.

Кметът на Истанбул многократно се е обявявал против разрушаването на най-старото летище в Турция. Той е споделял планове за повторното откриване на летището в случай на победа на опозицията на общите избори през 2023 г.

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мурат Курум съобщи тази седмица, че теренът на истанбулското летище „Ататюрк“ ще бъде превърнат в един от най-големите паркове в света.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Потокът на влизане в Украйна чупи рекорди от началото на войната

Потокът за влизане в Украйна през западната граница осем дни след 9 май надвишава потока за излизане, демонстрирайки рекордни нива от началото на войната, съобщава Държавна гранична служба на Украйна, „Интерфакс-Украйна“, цитирана от изданието „Украинская правда“. По данни на Държавната гранична служба на 17 май повече от 31 000 души […]