Скандал в Южна Корея! Американски военни вдигнали луд купон на плаж

NetNews

Около две хиляди чужденци, сред които значителен брой войници от американския контингент в Южна Корея, организираха купон на най-големия плаж в Южна Корея. Местните жители са се оплакали няколко десетки пъти от поведението на "чуждестранни гости", пише вестник "Российская газета"

Според полицията на плажа са се събрали около 2000 чужденци, които са пили алкохолни напитки, слушали са силна музика, танцували са и са използвали фойерверки – всичко това е забранено на плажовете в Южна Корея. Чужденците, включително значителен брой американски военен персонал, не са спазвали мерките за социално дистанциране и не са носели маски. Всичко е продължило от късната съботна вечер до ранни зори в неделя.

Според полицията те са получили общо 38 жалби за поведението на чужденците тази вечер. Няколко десетки полицаи бяха изпратени на плажа, но, както признаха охранителите, поради прекомерния брой чужденци, полицията не е успяла да прекъсне незаконното парти, което е продължило до изгрев слънце. Полицията не е посмяла да използва сила.

Според наблюдатели повечето шумни "почиващи" са били войници от американския контингент в Южна Корея. Тази година на 31 май, САЩ празнуват Деня на паметта в чест на американските войници, загинали във всички войни и конфликти. Поради празника на американските войници беше позволено да си починат, пътувайки до други региони на Корея.

Поради пандемията от коронавирус, американските военни отдавна не са излизали извън своите части и сега изглежда е взето решение за отслабване на ограниченията.

Междувременно в Южна Корея все още са в сила строги мерки за социално дистанциране, когато срещите на компании от пет или повече души са забранени, а носенето на маски е задължително за всички. Администрацията и полицията на Пусан заявиха, че ще продължат да реагират много по-решително на всяко действие, което нарушава обществения ред.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тишо Боксьора призна: Аз убих Черния!

След осем години в затвора криминалният герой Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора направи признания за част от престъпленията си в интервю пред Румяна Попова за предаването “120 минути” по Би Ти Ви. Той е осъждан по знакови дела за наркотици и рекет, но най-голямата му присъда от 15 години зад […]