Скандал! Европейският парламент си иска парите от Марин льо Пен

AdminNetNews

Европейският парламент възнамерява да си върне парите, „неправомерно платени“ на Марин льо Пен, предаде Франс прес, като се позова на негов представител.

Той съобщи пред агенцията, че ЕП е сезирал Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), след като установил нередности при Льо Пен и други трима бивши евродепутати.

„Става въпрос за неправомерно платени общо 617 хиляди евро. През следващите седмици ще пристъпим към възстановяване“ на тези пари, каза представителят на ЕП.

Останалите трима евродепутати, обвинени в злоупотреби, са бащата на лидерката на френската крайна десница Жан-Мари льо Пен, бившият ѝ приятел Луи Алио и Брюно Голниш, член на ръководството на нейната партия „Национален сбор“.

Аферата бе разкрита от френския информационен сайт Медиапар, отбелязва АФП. Парижката прокуратура потвърди, че на 11 март е получила доклад на ОЛАФ с обвинения срещу Марин льо Пен.

В неделя, 24 април, Льо Пен ще се изправи на втория тур на президентските избори във Франция. Неин съперник ще бъде настоящият президент – центристът Еманюел Макрон.

Проучванията на общественото мнение отреждат победа на Макрон с между 53 и 55,5 процента от гласовете. На предишните президентски избори във Франция, през 2017 г., той победи Льо Пен много по-убедително, с резултат от 66 на сто.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Домусчиев с емоционални думи след 11-ата поредна титла на България

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, поздрави отбора за спечелването на 11-а поредна титла на България. Ето какво публикува той в своя Фейсбук профил: Честито, шампиони! Лудогорец спечели 11-та поредна титла! Напълно заслужен успех, изкован с много класа, постоянство и упоритост. Благодаря на всички в клуба за прекрасния подарък, който ми […]