Скок в продажбите на „Кока-Кола“ през първото тримесечие

NetNews

Продажбите на гиганта „Кока-Кола“ (Coca-Cola) са скочили с 16 на сто през първите три месеца на 2022 година с връщането на тълпите в кина, музикални събития и стадиони, предаде Асошиейтед прес.

„Кока-Кола“ е сред компаниите, които спряха работа в Русия след инвазията в Украйна. Въпреки това обаче концернът запазва прогнозите си за нарастване на приходите със 7-8 на сто и растеж на акция от 5-6 на сто тази година.

Чистата печалба на групата е достигнала 2,78 млрд. долара или 64 цента на акция, надминавайки очакванията на Уолстрийт с 6 цента, според изследване на „Закс инвестмънт рисърч“ (Zacks Investment Research).

На-големият производител на безалкохолни напитки в света отчете приходи от 10,49 млрд. долара, което също е над очакванията на анализаторите (9,91 млрд. долара).

Акциите на „Кока-Кола“ поскъпнаха в предборсовата търговия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

CNN: САЩ нямат представа какво става с оръжията, които изпращат на Украйна

Съединените щати разползагат с малко начини за проследяване на важните доставки на противотанкови и противовъздушни ракети и други оръжия, които изпращат през границата към Украйна, съобщи източник пред CNN – затъмнение, което до голяма степен се дължи на липсата на американски военни на терен, както и на лесно преносимите малки […]