Скопие: Шанс за край на блокадата на София – след ново БГ правителство!

NetNews

Първият шанс за край на блокадата на София ще бъде след формирането на новото българско правителство, заяви днес специалният представител на Република Северна Македония за България Владо Бучковски за сайта "360 степени".

Бучковски каза, че идеята на македонското външно министерство, която е приета и от българското външно министерство, е да се приеме документ на съвместна правителствена конференция, която Скопие се надява да бъде свикана възможно най-скоро, предаде БТА.

Той добави, че планът за действие между двете страни е 99 процента готов и това дава надежда за правителствена конференция през следващите няколко седмици за създаване на подходяща атмосфера преди разговорите, които премиерът на Република Северна Македония се надява да се проведат през май или юни, след формирането на ново българско правителство.

"Мисля, че имаме шанс да постигнем напредък тази година. Има реален шанс да постигнем компромис, защото сме близо до намиране на решение, което ще е приемливо за двете страни", заяви Бучковски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кметът на район "Красно село" не казва как са изхарчени 104 000 лева европари за болни с COVID-19

Скандал избухна на финансовата комисия към Столичния общински съвет, след като кметът на район "Красно село" от "Демократична България" Росина Станиславова отказа да отговори какви средства са получили тя и хора от екипа ѝ по европейска програма по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, пише OFFNews. […]