Скъпо! Отмениха ремонт на гара в Париж

NetNews

Френският национален железопътен оператор SNCF отмени плановете си за противоречиво обновяване на най-натоварената в Европа жп гара Париж Гар дьо Нор, съобщава БГНЕС.

Ремонтът беше предвиден като част от подготовката за Олимпийските игри през 2024 г.

От SNCF обясниха решението с "неприемливо" превишаване на разходите. През юли главният изпълнител на проекта Ceetrus предупреди, че окончателната сметка ще бъде утроена от по-рано определените 500 милиона евро.

Решението идва и след като изпълнителят предупреди за "значителни" забавяния, което означава, че новата гара няма да бъде готова за Олимпиадата, както първоначално беше планирано.

Дъщерното дружество на SNCF, отговарящо за гарите, SNCF Gares & Connexions, обвини Ceetrus в "сериозен провал" и прекрати договора.

Проектът имаше за цел да утрои размера на гарата, откъдето влаковете заминават за Амстердам, Брюксел и Лондон, както и по дестинации за Северна Франция.

SNCF заяви, че ще извърши „бърза адаптация“ на станцията, за да посрещне посетителите както за Световното първенство по ръгби през 2023 г., така и за Олимпиадата година по-късно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромни проблеми за Станимир Стоилов

Три от звездите на Левски – Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов, са под сериозна въпросителна за предстоящия шампионатен двубой срещу ЦСКА в неделя. Това призна треньорът на сините Станимир Стоилов след днешната победа на тима в турнира за Купата с 2:0 над Марек в Дупница. На въпрос дали […]