Славия Прага поднесе изненадата в 1/16-финалите на Лига Европа

NetNews

Отборът на Славия Прага поднесе изненадата в 1/16-финалите на Лига Европа, след като елиминира английския Лестър. След 0:0 в Прага, тази вечер чешкият тим постигна успех с 2:0 на "Кинг Пауър Стейдиъм" и чака жребия за следващата фаза.

Двубоят започна с опасност пред вратата на Славия, като в основата ѝ беше Дженгиз Юндер. Последва нова добра възможност за "лисиците", които доминираха в началните минути.

Лестър продължи да владее повече топката, но с напредването на времето футболистите на Брендън Роджърс започнаха да се изнервят и да допускат грешки. Особено показателна бе тази на Союнчу, който не успя да отиграе с глава една пратена назад топка.

Така се стигна до 36-ата минута, когато гостите от Прага стигнаха до най-добрата си възможност за гол, слез като нападателят Кухта стреля с глава след добра атака по фланга, но ударът му мина встрани от вратата.

Славия тръгна много силно през второто полувреме. В 47-ата минута гостите бяха близо до откриване на резултата. Това обаче се случи две минути по-късно, когато Николае Станчу напредна отдясно и центрира в наказателното поле.

Абдалах Сима остана под топката, но тя попадна в краката на Провод, който беше оставен непокрит на далечната греда. Със силен удар той я прати във вратата зад Каспер Шмайхел. Това беше първия удар в очертанията на вратата за гостите, които сложиха край на серията от 234 минути без гол срещу Лестър в Лига Европа.

Лестър опита да упражни натиск, но гостите са бранеха добре и не пропускаха възможност да контраатакуват. Така се стигна до 79-ата минута, когато Сима сложи точка на спора. Той получи топката на границата на наказателното поле, потърси позиция за стрелба и с десния крак я прати по земя в мрежата.

В края на двубоя на терена се възцариха нервите. Союнчу блъсна Кухта пред очите на главния съдия, който му показа жълт картон. В крайна сметка резултатът се запази и така Славия Прага продължава на 1/8-финал, докато Лестър ще се съсредоточи върху мачовете в английската Премиър лийг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всички резултати и голмайстори от мачовете в Лига Европа

Първата фаза от директните елиминации в Лига Европа този сезон оправда очакванията за драматични двубои. Реваншите от 1/16-финалите зарадваха повечето фенове заради интригуващите сблъсъци и в крайна сметка напред към 1/8-финалите продължават следните отбори: Тотнъм, Аякс, Арсенал, Молде, Рейнджърс, Шахтьор (Донецк), Виляреал, Гранада, Милан, Йънг Бойс, Рома, Манчестър Юнайтед, Олимпиакос, […]