Слави проговори, призна защо е направил ИТН и ще става ли премиер

NetNews

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов най-накрая реши да говори за политическата обстановка в страната, идващите извънредни парламентарни избори, случващото се в партията му и Народното събрание (НС). За първи път той не използва фейсбук профила си за това, а гостува в предаването "Политически НЕкоректно" по БНТ.

Защо се покриха ИТН и Слави с тайнственост

"Тайнственост ми звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини и т.н. Няма тайнственост, има логично поведение – след като медиите са такива, то защо трябва да се дават интервюта. Човек дава интервю, когато има какво да каже. Аз в продължение на много години съм говорил много. Самият аз съм правил много интервюта", заяви Трифонов в отговор на това защо коментира нещата само от фейсбук профила си. "Ето ти пример защо сме на 112-то място по свобода по словото. Този, който отиде в Комисията на Манолова – цялата интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Това, което каза той звучи ли като за една нормална държава. Как е възможно това?", каза още той. "Какво стратегическо има в това, което правим? Какво стратегическо има в морала, в свободата на словото? Начинът на изразяване вече е интернет, защото там си напълно свободен. Това е избор! Ако някой не го е разбрал това, то…“, оправда се Трифонов. Изборите „Ще видиш какво ще се случи. След като изборът е в мен и в моите колеги, резултатът ще бъде такъв – повече от ясен. Какво е това условно наклонение "ако спечелим изборите"? Не мога да отговарям "ако"… "когато-тогава" – така Трифонов отговори на въпрос дали ще е министър-председател, ако партията му спечели извънредните избори "Тръгнах да правя партията, защото отказаха да признаят референдума, а не защото ми се става политик. Не съм мислил да ставам депутат. Трябваше да реша – и аз реших.

В следствие на този ход – не може да отречеш, че сега ситуацията е много различна. Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Независимо кога, но това нещо ще се махне", закани се Трифонов.

Коалиции Лидерът на ИТН бе попитан и с кои партии ще се коалира след предсрочните парламентарни избори: „Зависимост от това, което реши суверенът. Това ще стане ясно след 11 юли. Не искам да бягам от никакви въпроси, но не се знае дали народът ще реши същото“.

"БСП е била най-слабата и беззъба опозиция, която е съществувала. Нинова казва, че няма да си подава оставката за загубата на изборите на партията ѝ – това видиш ли нея не я касае, а ги касае хората около нея

БСП е част от цялото това статукво. Доказателство за това е когато онзи ден заедно с ГЕРБ и ДПС решиха да бойкотират парламента, защото така им отърва", така Трифонов отвърна на въпрос защо не приеха подкрепа от БСП.

Какво е ИТН Водещият попита лидерът на ИТН каква е ориентацията на "Има такъв народ" и ето какво каза той: "Това ляво-дясно отдавна се е размило. Съвременният свят в съвсем различен сега – така е според мен. Ако трябва да определим поведението на ИТН е да го наречем практично. Но практично в интересите на суверена.

Не е ляво, не е дясно, не е център – тези понятия са овехтели. Но иначе от една гледна точна аз съм десен!".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новото парче на Coldplay дебютира в космоса

Британската група "Coldplay" избра космоса за дебюта на новия си сингъл "Higher Power" в петък, пише dir.bg. Рок групата, известна с хитовете си "Paradise" и "Viva la Vida", се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговарят с френския астронавт Тома Песке за живота в космоса. Те изпратиха на […]