След волана с екран, Hyundai патентова и прибиращо се кормило

NetNews

След като преди няколко дни стана ясно, че от Hyundai имат идея да поставят дисплей в средата на волана, сега от корейската компания показаха друга интересна технология, отново свързана с кормилното управление.

Новата разработка на Mobis, главният снабдител на части за Hyundai е сгъваемо кормило. Воланът може да се изтегля до 25см, а за удобство на водача се прибира в таблото, когато не се използва.

Системата е съвместима с така наречената steering by-wire система, което означава, че воланът няма никаква механична връзка с гумите, а завиването се осъществява чрез електронни сигнали. От Hyundai гарантират, че внедрени в системата сензори могат да поемат управлението при проблем във волана.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Революционно решение, което ще промени футбола завинаги

Засадите във футбола от следващата година ще бъдат отсъждани автоматично с помощта на технологиите. Такава прогноза направи бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер, предаде Goal.com. 71-годишният французин е сигурен, че технологиите ще навлизат все повече във футбола и едно от ключовите правила в играта – това за засадата – ще […]